donderdag 3 november 2016

Hanway RAW50



Toen ik na gedane arbeid in de loods weer naar huis fietste, zag ik voor een scooterzaak een opvallende tweewieler staan. Dat ding kwam mij qua uitstraling heel bekend voor. Ik werd als het ware door een magneet ernaar toegetrokken. Op de tank van het matzwarte geval prijkte de naam Hanway. Nooit van gehoord, maar dat maakt mij niets uit. Het blokje kwam mij ook heel erg bekend voor. Ik werd direct herinnerd aan de Honda C50 van mijn broer Joop in de jaren 60. Weliswaar wat ingebouwd tussen beenkappen, maar toch. Ik vond het geheel ook stoer overkomen. Net een oude Engelse motorfiets, maar dan zonder plasje olie eronder.
Om meer informatie te krijgen ben ik de winkel binnengestapt. Helaas waren er geen folders van, maar de verkoper had wel veel technische informatie. De bromfiets komt uit China. Nee, geen Made in Taiwan of Hong Kongel de kong kling klang (kapot) product. Er zit een groot buddyseat op, dus Sonja kan ook mee. Het wordt voor Fenna wel heel erg hard rennen, want het is een bromfietsuitvoering. Arm beest!
De bromfiets is ook in de kleur (Engels?) groen verkrijgbaar. Die kleur staat ook niet verkeerd, lijkt me. De fiets kost inclusief afleveringskosten en kenteken net geen 1.500 euro. Er zit 3 jaar garantie op. Daarna mag Sonja erop. Met z'n drieën mag toch niet? Ik vond trouwens ook een eerste indruk na een proefrit. En er is veel meer :