dinsdag 29 november 2016

Huiselijk geweld

Ergens las ik over een tv show in Marokko, waar men vrouwen leert hoe om te gaan met huiselijk geweld. Het ging niet over karate of een andere verdedigings- of vechtsport, ook niet over seksuele onthouding of castratie (huh?). Nee, de mishandelde vrouwen kregen les in hoe ze de blauwe, beurze plekken het beste kunnen camoufleren met make-up!
Als man een vrouw slaan getuigt van laf gedrag. In plaats van die lafheid af te leren, moeten vrouwen blijkbaar doen alsof het heel gewoon is. Tot mijn vreugde hebben veel Marokkaanse vrouwen hun stem laten horen en boos en verontwaardigd gereageerd op het programma.
Gisteravond keek ik even naar het praatprogramma van Jeroen Pauw. Ik was benieuwd naar wat meneer Monasch te zeggen had over zijn nieuwe politieke partij Nieuwe Wegen. Helaas zat de arrogante en onbeleefde meneer Pauw constant door de antwoorden van Monasch te praten. Waarschijnlijk bedoeld om Monasch vooral niet aan het woord te laten komen. Een ander soort van huiselijk geweld bij de VARA.  Ik heb rooie Pauw maar snel de nek omgedraaid en naar een echt interessant programma gekeken.