woensdag 23 november 2016

An early riser

In het algemeen ben ik vroeg op. Ik merkte dat ik wat minder behoefte heb aan slaap, nadat ik de 60 was gepasseerd.  Ik slaap dus wat korter en ben dan nog vroeger wakker. Ik herinner me nog dat mijn moeder ook steeds kortere nachten kende. Het zal een gevolg van het ouder worden zijn.
Via de badkamer beland ik in de woonkamer, waar ik als eerste de gordijnen opentrek en een blik naar buiten te werpen.
zondag
Vaak zet ik het nieuws aan. Terwijl ik luister geef ik Fenna haar ontbijt, een boterham met leverpastei, en maak het onze alvast klaar. Terwijl Sonja haar rek en strekoefeningen doet om de gewrichten weer los te maken, laat ik Fenna uit. Op de maandagen hang ik gelijk de zak met het plasticafval buiten aan de paal. Op de donderdagen zet ik de gft kliko of die van het restafval buiten. Op weg naar het bos doe ik dat ook voor een paar oudere buurtbewoners. Het scheelt hen gesjouw. Niet voor alle oudjes, want wie het nog kan moet het zo lang als mogelijk zelf blijven doen.
Als we weer terugkeren, brandt het licht in de badkamer. Zodra dat uitgaat, druk ik op de knop van de oven om de croissants op te warmen en op die van de Senseo om twee koppen met dampende koffie te vullen. Samen genieten we van het ontbijt van weer een nieuwe dag.