maandag 14 november 2016

Niet mijn kampioen!

Het ziet ernaar uit, dat komend jaar PSV fans de straat op gaan om te demonstreren tegen het nationaal kampioenschap van Feijenoord of Ajax : "Niet mijn kampioen!" Hopelijk breken ze dan niet de boel af, zoals nu in Amerika het geval is. PSV wordt geen kampioen, want die club weigert de namen van zijn tuig aan Spanje door te geven. Verstreken tijd staat bij de Eindhovenaren hoger in het vaandel dan fatsoen en rechtsgevoel.
Ik zie steeds vaker verschijnselen, die erop wijzen dat mensen tornen aan regels in het algemeen en de democratie in het bijzonder. Misschien krijgt iedereen straks z'n eigen kampioenen. Nationaal en mondiaal, omdat we weigeren ons neer te leggen bij de resultaten behaald conform de geldende regels. Wat na de verkiezingen in de VS gebeurt, gaat ook hier gebeuren als de PVV de verkiezingen wint.
In ons land is het al zover, dat een groot deel van de bevolking niet alleen genegeerd, maar ook afgezeken wordt door zowel politici als medelanders. Waarom? Omdat dat deel het eens is met de visie van Geert Wilders.
Inmiddels is mij medegedeeld dat ik een racist ben, omdat ik wil dat iedereen (ook getinte mensen) maatschappelijk op een positieve manier mee moeten doen. Ik ben een 'vluchtelingenhater', omdat ik vind dat we eerst de armoede en ellende in ons land moeten bestrijden om scheve verhoudingen en gevoelens van onrecht (waarom zij wel en ik niet?)  te voorkomen. Ik ben een hater omdat ik vind dat niemand hier in een gespreid bedje moet komen en enkel zijn hand hoeft op te houden. Ik ben een eikel, omdat ik vind dat ons land door de EU geregeerd wordt en wij steeds minder baas zijn in en over ons eigen land. Ik ben een rechtse nationalist, omdat ik vind dat we onze cultuur te veel wegcijferen voor andere (geen Zwarte Piet, wel ritueel slachten?). Ik ben politiek incorrect, omdat ik beestjes bij de naam noem.
Dit kabinet is niet mijn kampioen. Gelukkig(?) hebben we domme politici. Wilders' opponenten zijn niet slim genoeg om de groeiende onvrede (want dat is het) te keren, laat staan hun voordeel te doen. Time for a change!