dinsdag 15 november 2016

Judge RInder

Leuk hoor die (soms nagespeelde) rechtszaken op tv zender TLC. Vooral van de humor van rechter Rinder geniet ik. Prachtig!
Vandaag zag ik een aflevering over een ruzie tussen een vader en een dochter. Het ging over geld (natuurlijk). Pa had zijn dochter 1.500 pond geleend. Zijn dochter wil dat geld niet terugbetalen, ook al geeft ze toe dat het een lening betrof. Ja, ja die 'volwassen' kinderen zijn er ook. Pa ontpopte zich tijdens de zitting als goedzak en dochter als een verwend nest. Eigen schuld pa! De onvolwassen dochter deed voorkomen alsof ze recht had op dat geld. Daar zijn ouders toch voor? Ze wilde op zichzelf wonen en had geld nodig. Van sparen had ze blijkbaar niet gehoord. Ze had beloofd het geld terug te betalen zodra ze werk had (eerst uit huis en dan pas werk zoeken?). De ruzie leidde ertoe, dat opa zijn kleinzoon (ach ja, ook nog een kind erbij) niet meer mocht zien. Ik vind het erg laf om een kind de dupe te laten zijn van een ruzie tussen twee volwassenen.
De uitspraak van de rechter was, dat pa zijn geld niet terugkreeg omdat een contract ontbrak. Na afloop maakte pa toch een verzoenend gebaar naar zijn dochter. Opvallend genoeg reageerde zijn dochter met de woorden : "Hij krijgt toch geen cent van mij." Jammer, want als ze gezegd zou hebben dat ze hem hoe dan ook terug zou willen terugbetalen, dan had pa met 200% zekerheid gezegd : "Dat hoeft niet." Helaas was het moreel kompas van zijn dochter behoorlijk van slag en misschien zelf niet meer te repareren.