vrijdag 18 november 2016

Gereviseerde startmotor

Ik ben moe. Ik heb me het leplazerus getrapt nadat ik het revisiebedrijf bezocht had. Dat belde mij vanmorgen met de mededeling, dat de startmotor klaar was. Ik heb de originele startmotor van de Ducato laten reviseren, om hem vervolgens te verkopen. Met de opbrengst hoop ik de eerder gemaakte kosten van het gereviseerde vervangend exemplaar wat te drukken.
Op de heenweg had ik de wind in de rug. Bij het bedrijf keek men er van op, dat ik op de fiets was gekomen. "Niet met de Ducato?", vroeg men verbaasd. Ik zei dat wat lichaamsbeweging en inspanning geen kwaad kan. Zeker niet op mijn
leeftijd. Meneer André attendeer mij op een bepaald bevestigingspunt (rode pijl) aan de startmotor. Hij vroeg wat daar had gezeten. Ik antwoordde : "Niets." Er zat wel een loze bout op, die met een paar slagen ingedraaid was. Die heb ik verwijderd.  "Daar hoort een massakabel aan te zitten, die rechtstreeks naar de accu gaat", werd mij verteld, "het ontbreken van die kabel kan ook tot startproblemen leiden." Weer wat geleerd. Vervolgens werd mij gevraagd welke kant ik straks op moest fietsen. Ik wees richting tegenwind. Meneer had leedvermaak, maar ik hield me groot. Maar eenmaal op de fiets heb ik de hele route terug aan een e-bike zitten denken. Zo erg was het.
De Ducato start nog steeds super. Ik maak niet snel reclame, maar dit keer zeg ik dat ik erg tevreden ben over het revisiebedrijf (ook voor dynamo's) van André de Valk hier in Dronten.