zaterdag 1 april 2017

Lekker sproeien

In het Limburgse werd flink gesproeid. Niet door katers, maar door kwekers van bomen en struiken. Het is al zo lang droog. Op de camping en daarbuiten mocht Fenna los lopen. Een groot gebied schijnt privé terrein te zijn. De eigenaren zijn blij(!) met loslopende honden, omdat zij de konijnen verjagen. Eerlijk gezegd hebben we daar ook geen enkel konijn gezien.
De terugreis verliep overigens erg vlot. Het is min of meer immer geradeaus : via de A73 naar de A50 en dan maar karren. Het was voor de woensdag rustig op de weg. Onderweg hebben we nog even de lunch gebruikt. We reden dit keer niet via Kampen naar Dronten vanwege gemelde werkzaamheden. We zijn via Epe en Elburg naar Dronten gereden. Het is weer eens wat anders. Eenmaal weer thuis hebben we het zonnedoek op de overkapping gelegd. Het werd eronder erg warm, vandaar.
Om in de holle ruimtes van de camper de boel een antiroestbehandeling te kunnen geven, heb ik een tijd geleden een speciaal slangetje gekocht. Aan het ene uiteinde zit een koperkleurig sproeikopje, dat de vloeistof in het rond spuit. Aan de andere kant zit het slangetje bevestigd op een drukknop die op een spuitbus past. Erg handig om ver in de holle chassisbalken te kunnen sproeien. Het leuke is dat de drukknop ook op de zeer goedkope spuitbusjes met antiroest / grondverf van de Action past. Ik heb het slangetje getest en het werkt prima. De 4 mm kop kan door een vrij kleine opening. Een iets grotere opening (6 mm) is handiger, want dan is het slangetje beter te sturen.