zondag 30 april 2017

Goed voor de conditie

Ik ben weer wat aan het klussen. We hebben de zijwand van de overkapping verwijderd. In plaats daarvan heb ik een raam van plexiglas en twee luiken gemaakt. Waarom op die manier? Vanwege de mogelijkheid om bij tropische temperaturen te kunnen ventileren. Ach ja, daar moet ik tegenwoordig ook rekening mee houden.
Voor dat klussen heb ik materialen nodig. Ik ben heel wat keren naar de bouwmarkt gefietst. Het kan ik één keer, dat weet ik. Dat heb ik vroeger zo gedaan. Maar vertel mijn grijze massa dat maar eens. Gisteren ging ik drie latten halen. Wat denk je? Kom ik met twee terug! Ik stond bij die latten en was bezig mooie rechte uit te zoeken. Met dat waaibomenhout is het altijd oppassen geblazen. Voor kromme krijg ik geen korting, wel veel ergernissen. Terwijl ik daar bij dat hout bezig was, vroeg een meneer mij of ik een code voor hem kon oplezen. Dus ik lees hardop, turend zonder leesbril, de code voor. Meneer blij. Ik ook en pak de twee latten die ik al uitgezocht had en loop naar de kassa. Het bedrag viel mij niet op, omdat ik een speciale korting kreeg. De bouwmarkt is namelijk pas geopend. De latten heb ik keurig langs de stang, onder het zadel door aan de fiets gebonden. Ik heb altijd wat korte stukken installatiedraad bij me. Handig!
Toen ik weer in de straat was en me inbeeldde hoe ik die latten zou monteren, drong het tot me door, dat ik er maar twee heb meegenomen! Dus ik weer terug naar de bouwmarkt om die derde lat te gaan halen. Pfff! Maar ach, mijn gebrek heeft ook een positieve kant : ik houd zo mijn conditie op peil. Hoewel, het moet niet te gek worden, want dan pak ik de Hanway!
De beide luikjes heb ik aan de bovenkant vastgezet met scharnieren. De sluiting zit aan de onderkant. Die kon ik enkel met slotbouten maken, want ik moest bouten met een vlakke kop hebben. Om toch te kunnen schroeven, heb ik met de slijptol en een dunne slijpschijf een sleufje in de koppen gemaakt.