zondag 9 april 2017

Lekker weertje!

Zwaluw op de bromfiets
De zondag doet zijn naam eer aan : de zon schijnt volop. Morgen is de temperatuur gehalveerd, zo verwacht men. Maar we leven vandaag. Veel mensen maken zich zorgen over ons klimaat. Ons land, dat piepkleine stipje op de wereld, loopt voorop als het over het milieu gaat. Dat zou je niet zeggen als je zo eens om je heen kijkt. Wat een smeerpoetsen zijn we.
Volgens mij is dat hele gedoe rond ons milieu grote onzin. Stel dat wij super-milieuvriendelijk zouden zijn (inclusief het sluiten van Schiphol), wat zou dat uitmaken op wereldniveau? Eén raket of een paar vliegreizen doen alles weer teniet. Wat te denken van al die branden, vuurwerk, lozingen en bestrijdingsmiddelen? Als landen als China, Rusland, India of Amerika rigoureuze maatregelen zouden treffen, ja dan zou men er misschien iets van merken. Al dat elektrische gedoe is slechts een verschuiving / vervanging van de vervuiling. Het gedoe rond de fijnstof is ook allemaal erg geconditioneerd. Vooral in stedelijke gebieden doet men er maar een gooi naar. Men houdt zichzelf graag voor de gek.
Het klimaat is aan het veranderen. Zoals het al eeuwen heeft gedaan. Men wil graag geloven, dat de scheten van de dinosaurus ook de oorzaak was van klimaatverandering. Haha! Neemt niet weg, dat we wat zuiniger moeten zijn op onze natuur, flora en fauna. We jagen door onze manier van bouwen de huismus weg en barsten dan in tranen uit vanwege het gemis van dat leuke vogeltje. Er worden nog steeds middelen gebruikt, die de bijen en andere nuttige diertjes verjagen. Maar ik mag met mijn camper niet Utrecht in. De fijnstof van een oude auto schijnt dodelijker te zijn, dan die van een moderne. Lariekoek. Er rijden nog steeds veel voertuigen met een tweetakt motor rond. Dat soort motoren had men decennia geleden al kunnen verbieden. Maar ja, milieu is geld.