maandag 17 april 2017

Lekker links

Ik zag per ongeluk een heel kort stukje van dat nare linkse tv programma van Jeroen Pauw. Je weet wel die rooie Casanova van links lullen en rechts vangen. Een slecht begin van Tweede Paasdag, dat wel.
Dit keer hoorde ik zo'n linkse geitenwollen sokken rakker, die zich gevoed door een tsunami van medelijden en domheid met vluchtelingen bezighoudt, nogal chargerend spreken. Hij vergeleek de situatie van de mensen in ons land met die van de zogenaamde vluchtelingen. Appels en peren dus. Maar omdat het als gegoten in het tv programma paste, bood niemand weerstand. Hij stelde dat hier iedereen een huis kan kopen en dat er goed voor ouderen wordt gezorgd. Hij probeerde hiermee zijn visie over die arme zogenaamde vluchtelingen te onderbouwen. Probeerde, want het lukte dit heerschap niet eens om in volledige zinnen te spreken. Het zal mij niets verbazen indien dat soort mensen druk bezig is ons land te laten overspoelen door migranten.
Het is het zelfde slag mensen dat ook zo zielig doet over honden in Spanje en binnenkort naar Zuid Amerika afreist om daar de cavia's van een gewisse dood te redden. Maar ik kan me vergissen. Ze zouden ook naar China kunnen afreizen om daar honden te redden.
Op onze beurt is het wachten is op de komst van bezorgde Indiërs, die het in ons land voor de koeien gaan opnemen. Gelukkig zullen al die quasi hulpvaardige Nederlanders dat laatste dan ook heel gewoon vinden.