woensdag 19 april 2017

57 jaar later

Vandaag kregen wij bezoek van iemand uit het grijze verleden. Ik ontmoette hem al eerder via het internet. Het was een hernieuwde kennismaking met een voormalig vriendje uit de Resedastraat te Leiderdorp. Zijn jongere broer is CdK hier in Flevoland. Ari is bezig met het inrichten van een bestelbus als camper en wilde ons busje bekijken. Hij was vergezeld van zijn vrouw.
Het begon natuurlijk met bijpraten, over en weer vertellen hoe ons leven sindsdien gelopen is. Na ons vertrek naar Curaçao in 1960, zijn we het contact verloren. Ari heeft zijn draai gevonden in lesgeven, maar is inmiddels met pensioen.
Natuurlijk werd over en weer blikken geworpen in de bussen en gesproken over allerlei zaken, die met het inrichten van een camper te maken hebben en het gebruik ervan. Samen bekeken we nog even wat oude foto's uit onze woonplaats Leiderdorp. Het opvallende was dat het leek alsof we altijd contact hebben gehad. Dat was met de ontmoeting met Max B. ook al zo. Alsof ze nooit uit beeld geweest waren. We kwamen zowaar in tijdnood; er was nog zoveel meer te vertellen. Kortom, het was een heel leuke hereniging. Een tegenbezoek zit er daarom zeker in.