dinsdag 25 april 2017

Een vriendendienst

In de VN commissie die zich bezighoudt met vrouwenrechten heeft zowaar Saoedi Arabië plaatsgenomen. Het land is met slechts 7 stemmen tegen en 47 voor gekozen. Toch wel opvallend voor eenieder die weet, dat in Saoedi Arabië vrouwen als pakezels worden behandeld. Laatst zag ik daar nog een interessante en realistische docu over. Tijdens het volgen van die documentaire moest ik een paar keer lachen, toen zwaar gesluierde vrouwen een selfie met een niet-gesluierde presentatrice maakten. "Kijk mij eens!"
De keuze geeft weer eens aan, hoe corrupt het eraan toe gaat in dat soort organisaties. De Mensenrechtenorganisatie UN Watch vergeleek de keuze met die van een pyromaan als hoofd van de brandweer.
Maar ach, in veel VN organisaties is sprake van corruptie. Vele beleid wordt bepaald door de VS. VN is dus gelijk aan VS. De USA is dikke vriendjes met de Arabieren vanwege de olie en wapenhandel. Samengevat : geld. En dat alles in ruil voor een flinke Amerikaanse hand boven het hoofd en nu een plaatsje in een VN commissie. Het zal er niet bij blijven.