donderdag 20 april 2017

Wat een wereld!

Gisteren zag ik wat fragmenten van ex-voetballer Fernando Ricksen. De voormalige sterspeler van Glasgow Rangers lijdt aan de spierziekte ALS. Zoals in eerder uitgezonden beelden kwamen ze ook dit keer zeer heftig over. Ricksen heeft de ziekte ALS in het openbaar gebracht, wat erg confronterend is. Zeker als je hem gekend hebt als voetballer.
Helaas is er geen of te weinig geld voor onderzoek naar de oorzaken van de ziekte. Wat dat betreft staat het in dezelfde wachtrij als andere ernstige ziekten zoals kanker. Geen geld. Voor Defensie wil men minimaal een miljard uittrekken. Om zo te voldoen aan de eisen van de NAVO en daarmee aan die van de oorlogsmachine, die in handen is van de wapenindustrie en -handelaren. Zij zijn de stuwende krachten achter menige oorlog. Met name Amerika en Engeland zijn erg gedreven in het creëren van situaties en/of leugens om ergens een oorlog te beginnen. De invloed van de wapenindustrie en haar belanghebbenden is zeer groot. Oorlog is winst maken.
Daar tegenover staat de armoede, ziektes en het welzijn van velen. Die moeten allen wijken voor het geld. Als een Nederlandse minister van Defensie vindt dat ze miljarden nodig heeft, doet ze niets minder dan voldoen aan het corrupte alles overheersende wapenindustrie. Dus is Hennis zelf ook corrupt. We hebben immers geen vijanden, die een directe bedreiging vormen.
Het is natuurlijk absurd dat ons land bommen gooit op Syrisch grondgebied onder het mom van onze veiligheid. Als ik die gedachtelijn doortrek, dan moeten we ook dammen bouwen in landen waar overstromingen plaatsvinden. En bossen planten in gebieden waar gekapt wordt. Dat alles voor onze veiligheid. Maar dat doen we niet. Logisch, want daar verdienen al die corrupte politici niets aan. Wat een wereld!