vrijdag 21 april 2017

Onderhoud aan overkapping

doek verwijderd, flap van het zonnedoek zichtbaar.
Handig hoor, zo'n kampeerbus! Ik had wat hout nodig om de overkapping verder te verbeteren. Dit keer betreft het de bovenkanten van de zijkanten. Ze zijn driehoekig van vorm en tot op heden afgedekt met doek. Dat doek wilde ik vervangen door multiplex. Ik had een multiplexplaat van 2,44 m x 1,22 m nodig en twee stuks balkhout van 3,00 meter. Al dat grote spul ging met gemak hupsakee de bus in. Geen aanhanger nodig!
De balken had ik nodig om een raamwerk voor de montage van het plaatwerk te maken. Een verticale staander en een dwarsbalk horizontaal, zodat een driehoek ontstond. Daarop monteerde ik de plaat.
zicht van de buurvrouw
De grote, watervast verlijmde plaat heb ik min of meer diagonaal gezaagd. De beide zijkanten zijn namelijk niet helemaal hetzelfde. Was dat maar waar. Helaas ben ik geen timmerman, dus zijn de zijden niet gelijk geworden tijdens de bouw van de overkapping. De beide platen heb ik aan de buitenkant donker bruin gebeitst.
binnenkant
Na de zomer gaan we het zonnedoek op het afdak ook aanpassen. Nu hing het aan weerskanten ruim over de rand. Straks moet het doek precies op de rand van het dakbeschot blijven liggen. Voorlopig heb ik de overhangende delen naar binnen gevouwen en ze vervolgens vastgezet met die handige clips voor tentdoek (foto rechts).
Voordat ik met de kus begon, heb ik gelijk maar die oude schutting opnieuw vastgezet. De buurvrouw was er ook blij mee. Het werk is nog niet af. Er moet nog een strookje tussen de muur en de zijwand komen. Het oogt nu al een stuk verzorgder en er is geen klapperend geluid meer te horen.
Tijdens al dat geklus heeft Emma een paar keer gevraagd of ik met haar wilde gaan wandelen. Ze heeft een loopfiets waarop ze als een ware Hennie Kuiper stept. Oma Sonja had al enkele kilometers met haar afgelegd, maar ze is onvermoeibaar. Tenminste, zo leek het. Toen opa klaar was met de klus, lag Emma lekker te slapen.