dinsdag 25 april 2017

Maatregelen Koningsdag

't Is toch wat. In verband met komende Koningsdag worden extra veiligheidsmaatregelen genomen tegen mogelijke aanslagen. Straten worden geblokkeerd, zodat auto's of vrachtwagens zich geen toegang kunnen verschaffen om publiek aan te rijden. Ik weet niet in hoeverre ik op zo'n dag meer oplettend om me heen zal koekeloeren, dan van zo'n dag zal genieten.
Ik herinner me nog het bezoek van Beatrix aan het voormalig Werkeiland (foto). Ik kon haar bij wijze van spreken zo een schouderklopje geven. Helaas zijn de grenzen vervallen en tijden veranderd.
Worden dikke vrouwen en/of mannen donderdag gefouilleerd? Zijn ze gewoon dik of zwanger, of hebben ze een explosief om de middel gebonden? Heeft die jongeman een bochel op z'n rug, of? En die rugtas dan, wat zit daar in? Hoor ik een vrachtwagen?
Vanwege al die beelden in de media hebben mannen met baarden een andere uitstraling gekregen. Net als ten tijde van de Geuzen, die baarden droegen om 'te kaper'n te varen.' Jan, Piet Joris en Corneel zijn nu Arabische namen geworden. Hoe dan ook, ik ga gewoon de straat op. Even een rondje maken tussen de feestgangers.