donderdag 27 april 2017

Koningsdag

Toen ik van het toilet kwam en de huiskamer betrad, feliciteerde Sonja mij. Ik dacht even aan een grapje rond Koningsdag. Maar toen zei ze : met je schoondochter! Ach ja, ik had het net eerder nog op het kleinste kamertje op de kalender zien staan. Maar was het al weer vergeten. Van die dingen dus. Vanmorgen heb ik eerst twee vlaggen uitgestoken. Een voor WA en een voor Karly, want ze is ook jarig. Helaas voor haar heet het vandaag geen Koninginnedag, maar Koningsdag. Aan het eind van de ochtend zijn we over de vrijmarkt gelopen. Het was behoorlijk druk. Het aanbod bleef beperkt tot boeken en alles wat met kinderen te maken heeft. Dus helaas geen gesnuffel voor mij in bakken met oud gereedschap en/of ijzerwaren of andere mannen dingen.
Het plein bij de Meerpaal was weer omgetoverd in een grote speeltuin. Ook daar was het druk. Het weer werkte mee, dus dat scheelde ook veel. Op zo'n dag mag alles. Men vergeet alle dagelijkse toestanden en regels en laat zich volledig opgaan in het feestelijk geheel. Geen links of rechts houden, vooral in de weg staan en zwerfvuil creëren. Maar ach, het hoort er allemaal bij. Een dag in een jaar even los van alles en nog wat. In het winkelcentrum is een deel overdekt. Daar was het goed uit te houden voor de kids en hun ouders. Daar buiten was het een winderige toestand. Brrr!
Halverwege zagen we familie zitten op een terrasje. Het waren Karly en Ben met hun beide kinderen. Dus als eerste vlogen de felicitaties over de tafel. Samen dronken we een kopje koffie (bedankt!) en praatten wat bij. Daarna vervolgden wij onze slentertocht met de stroom mee over de vrijmarkt. Sonja heeft wat speelgoed en boeken gekocht. Ik heb onderweg enkel mijn ogen uitgekeken.