dinsdag 25 april 2017

Tulpen-route

Vandaag hebben we een stukje van de tulpenroute hier in Flevoland gereden. Ja, gereden. Niet op de tweewielers, maar lekker in de camper! Er staat ons veel te veel wind en het regent geregeld. Dus voor ons geen wandel- of fietsroute. We zijn eerst naar de A6 / Ketelbrug gereden. Voor de toerit naar de A6 zijn we linksaf de Visvijverweg opgereden, parallel aan de A6. Vanaf daar hebben we de speciale bordjes gevolgd, die ons langs de tulpenvelden leidden. Onderweg regende het, maar wij zaten hoog en droog. Wat denk je? De zon kwam zowaar tevoorschijn.
Op de smalle polderwegen was het gelukkig opvallend rustig. Af en toe wat werkverkeer en een verdwaalde toerist. We konden op ons gemak links en rechts in de bermen parkeren, om wat foto's van de kleurige velden te maken.
Veel velden waren al weer ontdaan van de tulpen. Sommige waren groen, omdat de koppensnellers langs geweest waren. Zo passeerden we witte, gele, paarse, rode, rood-witte en lege vakken. We hebben niet de hele route van 110 km(!) gereden, want die was ons te lang. Neemt niet weg dat we weer genoten hebben van al die fraaie kleuren.