dinsdag 4 april 2017

NPO en allochtonen

Onze nationale publieke omroep is van plan de allochtonen in ons land positief te gaan afschilderen. Dat onze gevangenissen gevuld zijn met relatief veel allochtonen, wordt dus positief belicht. Waarschijnlijk met de opmerking dat ze ons gevangeniswezen en daarmee de werkgelegenheid in stand weten te houden. Ja, ik doe maar even een poging.
Of zie ik het helemaal verkeerd? Komen er allochtonen in beeld die zich wel aangepast hebben, onze cultuur accepteren / tolereren en zich openlijk uitspreken tegen het wangedrag van hun cultuurgenoten? Dat zou kunnen, want die zijn er ook. Maar zijn die mensen (afgezien van de burgemeester van Rotterdam) wel bereid om daar en plein publique over te spreken?
Links, want dat is de NPO ook, heeft altijd heel graag allochtonen om zich heen. Geen allochtonen zoals het woord officieel verklaard wordt, want dan zouden ook anderen en dus ook ik in aanmerking komen. Nee, het gaat enkel om Noord Afrikanen. Daar ga ik dan maar vanuit. Want tot op heden is dat het geval. Eigenlijk niets nieuws onder de zon. de NPO wil haar voorkeur slechts officieel gaan maken, zodat ze ons met haar 'ik-weet-wat-goed-voor-u-is' mentaliteit gaan bestoken. Hopelijk wordt daar door de minister i.c. het parlement een stokje voor gestoken. Een publieksomroep als de NPO behoort neutraal en objectief te zijn. Dat is de omroep tot op heden helemaal niet.