woensdag 5 april 2017

Toegeven moet

Vandaag zijn we een dagdeel heel zinvol bezig geweest onder het motto 'opgeruimd staat netjes'. Ik had de smaak zo goed te pakken, dat ik thuis na een korte pauze, de draad weer oppakte. Sonja was boodschappen doen en dan kan ik er lekker tegenaan. Eerst heb ik Fenna laten rennen. Een nadeel van zo'n actieve vakantie is, is dat Fenna erg veel energie opbouwt. Maar ach, dat beest weet niet beter en moet immers ook aan haar trekken komen. Daarna heb ik mijn werkkleding in de wasmachine gegooid; wassen kreng!
Terwijl het kreng waste ben ik met de stofzuiger door het huisje gegaan en daarna de vloer aangedweild. Toen begon ik het zat te worden en heb ik aan mijn vermoeidheid toegegeven. Dus heb ik mezelf met een kop thee op de bank gezet.
Gisteravond heb ik wat flarden van het programma Opsporing Verzocht gezien. Ik volg het liever niet; wat een getinte ellende is er toch in dit land. Laatst is een overvaller doodgereden door zijn slachtoffers. Daarvoor gebruikten ze de auto van een pizzakoerier. Natuurlijk is daar heibel over. Veel meer dan wanneer de overval geslaagd zou zijn en een van hen of misschien beiden omgekomen zouden zijn. We zijn nu eenmaal zwaar belast met een overdreven gevoel van zieligheid ten opzichte van criminelen.
Soms vraag ik me af, wat ik zelf in zo'n geval zou doen. Ik moet eerlijk bekennen, dat ik dan ook over de rooie zal gaan. Justitie wil dat ik dan met zo'n boef aan tafel ga zitten praten en hem alles geef waar ie om schreeuwt. Toegeven dus. Maar ja, zo ben ik niet. We hebben hard gewerkt voor ons geld en die spullen. Toegeven dus? Nooit!
Neem nou de Duitsers. Waarom spreken die geen Nederlands of desnoods Engels als ze hier zijn? Heel simpel : die suffe Nederlanders gaan toch wel in hun Duitse taal terug brabbelen. Haha! Tja, we zijn heel erg toegeeflijk en Duitsers zijn slimmer dan wij. Ook wat criminaliteit betreft zijn we erg toegeeflijk. We leveren zelfs stukken van onze cultuur in. Maar met mensen die hun have en goed en hun leven willen beschermen zijn we niet toegeeflijk. Ze hadden gewoon als een goed Nederlander betaamd moeten toegeven. Van mij krijgen ze een lintje en worden ze opgenomen in de Sterke jongens stoere knapen orde. Bravo! Zo'n actie bespaard ons veel belastinggeld en zal andere criminelen aan het denken zetten.