zondag 16 april 2017

Eerste Paasdag 2017


Nou, lekker hoor. Het is koud ( 10 Celsius) en nat buiten. Vanmorgen viel het nog mee. Toen Fenna en ik buiten liepen, dacht ik aan een tochtje langs de tulpenvelden. Maar 's middags was het hagel en regen. Ik kreeg het zelfs in huis koud. Jammer voor de vele vakantiegangers en de tulpen. Hopelijk wordt het morgen wat beter. Ik was van plan om wat Paaseieren voor mezelf te verstoppen. Ja, ja, dat kan dus als je korte termijn geheugen niet meet goed functioneert. Elk nadeel heeft z'n voordeel.
Ik heb niet naar de The Passion gekeken. Ik herinner me nog Jesus Christ Superstar. Toen ook al een wat alternatief verhaal. Die film heb ik samen met mijn broer Joop gezien. Joop kocht ook nog de lp met de filmmuziek. Ik hoorde dat Jezus dit keer getint was. Nog even en hij steelt het geld van Judas en heeft de ezel plaatsgemaakt voor een Audi. De intocht is dan in Utrecht, Kanaleneiland. Of Venlo. En als het echt andere tijden worden gaat het over Mohammed en een berg. Tegen die tijd zijn alle Joden ons land ontvlucht. Alles verandert immers.
Maar laat ik optimistisch en in het heden blijven. Het is vandaag al erg genoeg. Het had wat het weer betreft Goede Vrijdag kunnen zijn. Maar het is anders : De Heer is waarlijk opgestaan!