donderdag 13 april 2017

Thuis met Pasen

Nee, we gaan niet op pad. Deels vanwege het weer en deels omdat we iets anders gaan doen. Iets dat ook leuk gaat worden : een Paas-bijeenkomst!  De buurtbewoners zijn dus weer welkom.
Links en rechts hoor ik dat veel mensen wel op pad gaan.
Ik hoop dat hun huisjes goed bewaakt worden. Hetzij door de buren, dan wel door elektronische beveiligingssystemen. Onlangs heeft een of andere super-sufferd ruim 200 uitgeprocedeerde asielzoekers toch een visum verstrekt. Hoppa, nog meer criminelen erbij. En hoppa, weer een schouderklopje uit Brussel.
Men maakt zich zorgen over de inburgering. Vooral over de Nederlandse taal. Ik herken de migranten die daarmee moeite hebben direct. Ze spelen de hoofdrol in misdaadprogramma's als Opsporing Verzocht en op beeldopnames van geldautomaten en winkels. Maar volgens de linkse partijen is dat een kwestie van positieve discriminatie. Die donkere mensen moeten toch zeker ook eens in beeld komen?
Er is weer een aantal campers gestolen. Jammer en vreemd dat er geen tracking systeem in die dure wagens zit. Dat zou ik toch wel verwachten voor een wagen van ruim 40.000 euro. Je kunt net zo goed een zak met zoveel geld op straat neerzetten. Wat zou er dan gebeuren? Nou dan!
Ook oudere wagens staan in de belangstelling. Zoals deze (foto) rode VW LT 35 met kenteken 4-VZB-51. We maken het ze vaak wel erg gemakkelijk. Of zijn we te goed van vertrouwen? Hoe dan ook, ze kunnen ook echt alles gebruiken. Tot zelfs tuinstoelen toe. Gelukkig wordt het weer niet echt zonnig. Dus zullen we dat tuinsetje toch niet direct missen.