maandag 3 april 2017

Emma is complimenteus


Die kleine Emma is echt een wijsneus aan het worden. Opa was in het kleinste kamertje even de verchroomde afvoerbuis van het fonteintje aan het poetsen. Opeens steek Emma haar hoofdje om de hoek. Ze kijkt nieuwsgierig naar mijn bezigheid. Dan zegt ze vrolijk : "Dat heb je mooi gedaan opa!" Kijk, daar is opa erg gevoelig voor; een complimentje. Toen ik klaar was met het poetswerk en de kamer betrad zei Emma : "Welkom in deze kamer!" Opa wist niet wat hem overkwam en begon zelfs wat achterdochtig te worden.
Niet veel later stond Emma naar oma te kijken, die aan het strijken was. Opeens keek ze met een ernstige toet omhoog en vervolgens opvallend rond in de huiskamer. Toen zei ze : "Oma, je hebt een mooi huis." Emma helpt ook graag in het huishouden en houdt van kunffelen. Ze doet dat ook spontaan. Wat een lieverd hè?
Emma heeft het prima naar de zin als ze bij oma en opa is. Dat geldt ook andersom. Toen we haar afgelopen zaterdag weer naar huis brachten, had Emma zo haar twijfels. Ze was niet bepaald in een hoera stemming. Ook weer een complimentje. Weliswaar onbewust, maar toch.