zaterdag 1 april 2017

Terreur groeit

Ik vind het jammer, dat dreigende taal en andere uitlatingen van meneer Erdogan, zo lichtjes opgevat wordt door onze dames en heren politici en de EU. In mijn beleving jut hij zijn volgelingen tegen ons op. Er hoeft maar één emotionele Turk rondlopen die daarmee aan de haal gaat en ook wij hebben onze aanslag te pakken.
Op bepaalde westerse scholen eisen moslims dat uit de Koran voorgelezen wordt. Logisch, want het betreft een democratie, waarin de meerderheid telt. Een leraar in Australië is al door moslim leerlingen bedreigd met onthoofding. Dat is een andere manier van verhaal halen bij een docent, dan wij hier gewend zijn. Ik blijf erbij : de christelijke en de moslim culturen passen niet naast elkaar. Wij hebben staat en kerk gescheiden. Maar moslims denken daar anders over. Geweld maakt ook deel uit van hun religie. De rol van de man is overheersend en die van de vrouw onderdanig. We worden zelfs door moslims herhaaldelijk gewaarschuwd voor de feitelijke geloofsbeleving. Kijk maar naar de haatpredikers in moskeeën en het geweld in de moslim landen. Ook wat dat betreft lopen die culturen ver achter. Ik bedoel, wij christenen hebben ook zo'n periode gekend waarin we anders gelovigen meenden te moeten vervolgen op grond van onze Bijbel. Maar inmiddels zijn wij beschaafder geworden. Soms te beschaafd.
Net als eind jaren 30 gelooft men niet, dat er sprake is van een grote dreiging is. Het valt allemaal erg mee. Trouwens. wij zijn zelf toch zeker een aardig, behulpzaam volkje? Wie zal ons nou kwaad willen doen?