maandag 10 april 2017

Chaos oproepen

De VS zou graag de Syrische leider Assad willen afzetten. Dat wil dat land al veel langer. Als dat zou gebeuren (ten koste van nog meer mensenlevens), dan ontstaat er wellicht een grote chaos in dat land. In voorgaande situaties in andere landen heeft het wegjagen van leiders miljoenen slachtoffers meer gekost. De chaos is in die landen nog steeds groot.
Bij veel bedrijven heerst ook chaos. Een paar van de bedrijven die ik bezocht waren ook zo. Op een ochtend trof ik een keer bij een van die bedrijven 's morgens een leuk kaartje aan op mijn bureau. Ik werd door de schoonmaakdienst bedankt, omdat mijn bureau en werkomgeving er zo netjes en schoon uitzagen. De dienst had zich beklaagd bij het afdelingshoofd over de rommelkamers. Die besloot tot een clean-desk actie. Na werktijd moesten de bureaus opgeruimd zijn. Haha! Meneer was zelf een enorme chaoot. Die chaos veroorzaakte hij zelf door zijn manier van ad hoc werken. Er werd tijdens een werkdag van alles en nog wat tevoorschijn getrokken voor meneer. Met zijn decreet kregen die arme werknemers nog meer te doen!
Gelukkig kon ik als extern iemand wat meer zeggen dan een gemiddeld personeelslid. En dus kreeg meneer van mij te horen, dat de chaos op zijn afdeling van bovenaf komt. Hij was wel zo sportief dat te erkennen. Maar zijn werkwijze bleef chaotisch.