vrijdag 14 april 2017

Fouten herstellen of..

Achteraf gezien had ik de staanders van onze overkapping toch op een andere manier moeten plaatsen. Ik heb de drie palen nu koud in de grond gezet. Ik had de onderkanten vooraf behandeld met koolteer. Vooral daar waar de paal boven de grond uitkomt.
Nu denk ik dat ik beter poeren had kunnen gebruiken of bankirai palen. De poeren had ik dan zelf gemaakt van rond pvc dat ik met beton zou vullen met een stuk draadeind in het midden. Of zo'n kant en klare paalsteun (die normaal in de grond geslagen wordt) erin gegoten.
Als ik onder het afdak een stempel zou plaatsen, kan ik zo'n paal gemakkelijk verwijderen. Hoewel, hij zit wel bijna een meter in de grond. De grond is vette klei met daaronder een zandlaag.
Over de middelste regel van het afdak ben ik ook ontevreden. Na een tussentijdse aanpassing is ie te kort. Dat ene balkje vervangen is een grotere ingreep. Overigens is bijna alles geschroefd en zo weer uit elkaar te halen. De beste oplossing is gewoon doen alsof er niets aan de hand is. Maar dat vind ik nog de moeilijkste optie.