donderdag 13 april 2017

Zonder empathie

Het elftal van Borussia Dortmund moest van de UEFA een dag na de terroristische aanslag waarbij een speler gewond raakte, de uitgestelde wedstrijd alsnog spelen. Ik geef direct toe, dat de voetbalorganisatie toch al weinig op heeft met het menselijke aspect. Men heeft het wel over respect en is tegen racisme, maar de realiteit is anders. Zelfs een man als Mandela kreeg na zijn overlijden niet eens een volle minuut respect van de corrupte Blatter c.s.
Wat een overdreven aandacht voor die twee Chinese panda's zeg! Het komt mij bijna kinderlijk over. Het geeft weer eens weer, hoe kinderlijk Nederlanders kunnen zijn. Dat gedoe is net zo kinderlijk als het hand in hand lopen van ministers na de mishandeling van een homo stel. Zij we met z'n allen soms gaan dementeren? De politici zouden eens met daden moeten komen in plaats van infantiel gedrag.
Wat de panda's betreft: de Chinezen zorgen nogal uitbundig voor die beesten. Maar in dat zelfde China worden andere beren ernstig mishandeld. Misschien zouden al die kinderlijke enthousiastelingen eens naar China moeten gaan, om daar beren te gaan witten. Een panda-look kan die arme beesten misschien ook redden. En mocht je toch gaan vliegen, ga dan niet met United Airlines. Tenzij je over een zwarte band karate of een parachute beschikt. De kans is groot dat je als louter vracht wordt behandeld.