donderdag 1 januari 2015

Nieuwjaarsdag 2015

We zijn weer een jaar verder. Voor iedereen een mooi 2015! Gisteren ben ik in de middag nog even bij iemand bezig geweest. Een ventilator met terugslagklep monteren in een toiletruimte. Zoals ik al eens eerder schreef, krijg je een behoorlijk koude rug als je op het toilet zit. Er blaast een flinke wind door de ventilatiepijp naar binnen. De remedie : een ventilator met terugslagklep. Zo'n losse klep kost nog geen 10 euro. De ventilator was gratis. Yeah! Mevrouw is weer helemaal blij.
Minder blij was / is Fenna. Ze had het gisteren erg moeilijk met al dat vuurwerk. Maar ze heeft zich er kranig doorheen geslagen. Voor een deel is dat te danken aan zelf rustig en ontspannen te blijven en ongewenst gedrag van Fenna te corrigeren. Wat dat laatste betreft : buiten wil ze terug naar huis en trekt ze aan de riem. Dat gedrag wordt gecorrigeerd. Om te laten blijken dat onze wil wet is, blijven we wat langer buiten. Met het verstrijken van de tijd werd ze wat rustiger en pas dan ging het weer huiswaarts. Toen ze tegen 23.00 uur werd uitgelaten, viel haar gedrag mee. Ik hoefde haar niet de deur uit te trekken, ze ging vanzelf. Ze was wel nog angstig, maar deed toch ook wel haar behoefte. Vanmorgen was ze niet uit haar mand te krijgen. Logisch, want ze was bekaf.
We hebben het jaar 2014 samen met een aantal buurtgenoten afgesloten en het nieuwe jaar ingeluid. Ik ging tegen twee uur vanmorgen naar bed. Gevolg is dat ik de komende drie á vier dagen bezig ben de opgelopen schade aan mijn bioritme te herstellen.
Aan goede voornemens doe ik niet. Tenminste niet per definitie op 1 januari. Daar geloof ik helemaal niet in, omdat ze vaak door de omgeving aangedragen / opgelegd worden. Een goed voornemen moet gebaseerd zijn op een klik in je hoofd. Pas als die knop om is, kan je er echt voor gaan. Succes in het nieuwe jaar!