woensdag 7 januari 2015

Parijs

Geregeld vraag ik me af in hoeverre onze christelijke cultuur wel past bij die van de islam. Ik vind dat we ons behoorlijk aanpassen aan de andere culturen. Aan de andere kant zie ik te vaak te weinig aanpassing terug. Erger : men eist meer.
Wat nu in Parijs is gebeurd is afschrikwekkend. Maar zeker ook zo bedoeld. Jammer dat men hier in Nederland nog steeds wazige algemene termen gebruikt als terrorisme, vrijheid van meningsuiting, democratie. Allemaal onzin! Het is een ordinaire geloofsoorlog. Maar dat durft menig politicus niet te zeggen. Dankzij de vrijheid van meningsuiting?
Soms denk ik : verplaatst de oorlog in het Midden Oosten zich geleidelijk en stiekem naar West Europa? Laten we wel zijn : het gaat om het christelijk geloof en de islam met de bijbehorende culturen.
Wij zijn geneigd te communiceren als er iets niet goed gaat. Andere culturen willen iemands hand afhakken, stenigen of de keel doorsnijden. Een anders denkende is kansloos en wordt in het minst erge geval achter tralies gezet. In veel islamitische landen hoef je niet openlijk te zeggen dat je een christen bent. Waarom gaan we niet net als zij met hen om? Als ik ergens niet welkom ben, vraag ik hen niet op bezoek te komen. Dus zal ik mijn deuren niet wagenwijd openzetten. Ik laat me in mijn eigen huis ook niet de les lezen.
De verschillen in mentaliteit zijn te groot zijn. Te groot om te kunnen spreken van integratie. De mentaliteit van de immigranten is er ook niet naar.
Ons land maakt zich druk over 'Nederlandse' Jihad strijders. Een schijnheilige houding. We hebben in het verleden onze deuren wagenwijd opengezet voor iedereen. Ongeacht van welk geloof en of men wil werken of niet. Over de gevolgen is te weinig nagedacht.
De ellende is nog niet groot genoeg. De regering gaat namelijk nog meer criminelen importeren. Alsof we er hier niet genoeg van hebben. Of komt het door de Mocro-liquidaties, dat de ontstane leegtes moeten worden opgevuld? De nieuwe criminelen worden in onze gevangenissen gehuisvest. Die staan leeg, omdat in veel gevallen een taakstraf wordt opgelegd. Dat is voor menige buitenlandse crimineel de reden om hier te komen werken. Als de gevangenissen weer vol zijn en de tbs klinieken ook (deze criminelen worden straks ook geïmporteerd), dan heeft Justitie een ijzersterk excuus om de taakstraf als enige strafmiddel te hanteren.