vrijdag 9 januari 2015

Een stille tocht?

Hier in Dronten is op het Redeplein een bijeenkomst gehouden in verband met het bloedbad in Parijs. Ik zeg het maar gelijk : ik heb er in dit geval helemaal niets mee. Helemaal niet als er elders ook nog politici meelopen. Wat een huichelaars! Men weet exact wie zich met dit soort praktijken bezig houden, maar men wacht met ingrijpen. En al die ellende aanpakken die immigranten veroorzaken, ho maar. Nee, dan maar de burgemeester van Rotterdam, meneer Aboutaleb. Nota bene hij durft wel keihard stelling te nemen : "Als je het hier niet bevalt : oprotten!" Dat is duidelijke, krachtige taal. En voelbaar gemeend. Dat zie of hoor ik bij onze politici niet. Die verschuilen zich telkens angstig achter dubbele paspoorten en zielige linkse verhalen.
Ik heb ook geen enkele verwachting dat zo'n bijeenkomst of tocht enige indruk zal maken op de daders en of aanhangers van hetzelfde gedachtegoed. Die lachen iedereen uit. Ze hebben een heel andere mentaliteit en geloofsdrijfveer : Wie anders of niet gelooft moet sterven. Dat is de basis van hun manier van geloven. Het betreft de islamitische extreem fundamentalisten. Moslim-extremisten. Maar dat woord wil men hier niet gebruiken, omdat een rechtse partij dat al doet en die partij wordt heftig bestreden. De god van deze extremisten is het tegenovergestelde van die van de christenen en overige goden. Hun god is geen god van vrede, respect, gelijkheid, goedheid, liefde enz. Hun god is een god van oorlog, kwaad, moord, onderdrukking enz.
Een tip voor de Franse politie : mochten de daders onverhoopt doodgeschoten worden, vergeet dan niet excuses te maken aan de nabestaanden. Dat schijnt een nieuwe, door immigranten opgelegde fatsoensnorm te zijn.