zondag 25 januari 2015

Met de trein door de sneeuw


Gisteren zijn we met de trein naar Zwolle gereisd. De dag begon met allerlei berichten over vertragingen en uitgevallen verbindingen in het treinverkeer. Ja, er is weer wat sneeuw gevallen en dus is het een chaos op het spoor. We hebben gewacht tot na twaalf uur. Dan zouden veel treinen weer rijden, volgens de NS. We wilden eigenlijk een lange reis maken, maar er reden bar weinig treinen. En om dan in Amsterdam of Utrecht uren op het station rond te hangen, zagen we niet zo zitten.
Op het centraal station van Dronten (ahum) riep een vrouwenstem door de luidsprekers dat het treinverkeer vertraging had. Een nogal vaag, bij velen reeds bekend en dus niets zeggend bericht. Gelukkig kwam onze Sprinter keurig op tijd aan. Het was een mooi gezicht om zo door het witte landschap te rijden. Even pauzeren in dit landschap zouden we niet erg gevonden hebben. Maar we arriveerden zonder enige vertraging in Zwolle, nadat we een flink gezwollen IJssel waren overgestoken.
Vanaf het station liepen we door besneeuwde straten naar het centrum van de oude stad. De rest van de middag hebben we door de stad gewandeld, zijn we hier en daar even een winkel ingedoken en ergens wat gedronken. Weer terug op het station vertrok de Sprinter richting Dronten (eindbestemming Amsterdam Centraal) geheel volgens het NS reisplan.