dinsdag 6 januari 2015

Van haspel naar tuintafel

'...wat krijgen we nu weer?...'

In de loods van Ben lag een lege kunststof haspel. In dat ding zag ik een tuintafel. Maar ik hield mijn mond dicht, want dat betekende weer werk aan de winkel. Sonja zag er ook een tuintafel in. En die hield haar mond niet dicht. Dus toch werk aan de winkel. De eerste versie van de tuintafel is een proef. Het wordt een prototype. Ik heb in overleg met Fenna een paar restanten van geïmpregneerde planken ingezet. Die lagen anders toch maar in de tuin weg te rotten.
Gelukkig zijn de zijkanten van de haspel vlak. Dat wil zeggen, de opstaande randen. Om het blad toch stevig te kunnen monteren heb ik klosjes gezaagd en die tussen de opstaande randen geplaatst.
het prototype
Op de klosjes, die qua hoogte gelijk zijn met de opstaande randen, heb ik de plankjes geschroefd. Daarna ben ik met de decoupeerzaag rond de haspel gegaan, om zodoende het blad rond te krijgen. Het resultaat ziet er aardig uit. Natuurlijk ben ik niet tevreden. Ik denk dat ik toch maar een blad uit een stuk watervast verlijmd multiplex of van steigerhout maak. De rand moeten ook afgewerkt worden, net als de poot. Het duurt nog even voor het weer lente is. Fenna heeft geholpen met opruimen. Ze heeft de restanten keurig geapporteerd, zodat ik ze in de vuurkorf kon gooien. Tja, voor niets gaat de zon op. En dat geldt dus ook voor de hond.