vrijdag 23 januari 2015

Laffe daad, Pegasus, Fenna en tuinslang


In Almere heeft een man twee Marokkaanse vrouwen aangevallen. Hij schold hen uit en gooide ze tegen de grond. Lekker laf dus. De aanvaller viel hen ook nog in de rug aan. Extra laf! Hopelijk leidt het voorval niet tot spanningen.
Wel spanningen leverde de dreigementen van de motorclub Trailer Trash Travellers in Leiden op. Ze wilden in 2013 een andere motorclub, Pegasus, uit hun clubhuis en de stad wegjagen. Als Pegasus geen gehoor zou geven aan de eisen, zou hun clubhuis in vlammen opgaan. Achttien leden van de TTT staan vandaag voor de rechter vanwege deze onfrisse kwestie.
Wel fris was het vanmorgen toen Fenna mij het bos liet zien. Gelukkig staat er niet veel wind.
Ik heb toch maar even de scherpe rand van het afdakje van de motor afgewerkt. Een tuinslang in ruste moest eraan geloven. Hoewel, het was krap drie meter, dat de volle haspel vrijwillig verplicht moest afstaan. Het is een rode slang en die kleur past mooi bij die van de bovenkant van de dakpanplaten. Ik heb het stuk slang eerst bij de verwarming gelegd, om hem soepel te maken. Daarna heb ik hem met een stanleymes opengesneden. Vanmorgen heb ik hem over de scherpe rand geschoven en met zelftappende plaatschroefjes vastgezet. De scherpe kantjes zijn er nu vanaf. Het staat ook niet verkeerd. Al zeg ik het zelf.