woensdag 28 januari 2015

Dronten, Dronten, Dronten toch!

Het dorp staat de laatste tijd niet bepaald positief in de schijnwerpers van de media en.... de Tweede Kamer! De gemeente heeft sinds 2011 verzuimd afdrachten WAO-WIA  te doen. Een blunder van formaat, die ook bij verschillende financiële controles over het hoofd gezien is.
Opvallend genoeg liet ook de Belastingdienst het afweten. Als ik ten tijde van onze tweewielerzaak niet op tijd betaalde kreeg ik half Apeldoorn over me heen. In dit geval bleef het vanuit Apeldoorn verdacht stil. Vier jaar lang!
Het gaat de gemeente alsnog veel geld kosten. Gesproken wordt over een paar miljoen euro. Betrokken ambtenaren worden gekort op hun salaris. Toch?

Een andere slepende kwestie is die van de vergunning van Frank Patat. Er was een ware heksenjacht ontstaan op Frank. Hij verscheen zelfs op de gemeentelijke website. Iets wat zelfs een zware crimineel niet voor elkaar kreeg. Een onkies gebeuren, dat wel. Volgens de Raad van State had de gemeente Dronten nooit de vergunning van Frank mogen intrekken, omdat hij niet op tijd betaalde.
Frank mag daarom zijn laatste standplaats weer innemen. Daarvoor moet nog wel eerst een groot aantal blokken beton verwijderd worden. Die waren daar in een soort guerrilla actie van de gemeente geplaatst om te voorkomen dat Frank zijn snackwagen daar zou parkeren. Ik ben benieuwd in hoeverre de gemeente haar verlies sportief opneemt en de beton blokken met een pijlsnelle actie weer verwijderd. Maar ik heb er een hard hoofd in. Ambtenaren.