donderdag 22 januari 2015

Niet van een leien dakje

Oude tent

De motor staat sinds een paar maanden onder een soort tent. Onder de (dure) motorhoes vormde zich geregeld condens, dus werd anders besloten. Eerlijk gezegd was ik niet echt tevreden over de oplossing met dat zeil. Ik had daarvoor het bekende Gamma dekzeil gebruikt (groen en blauw). Het klapperde nogal en er bleef soms regenwater in staan. Dus weg ermee!
Tijdens wat opruim werkzaamheden, stuitte ik op een metalen rode dakpanplaat. De plaat was een restant. Ik mocht hem voor een prikkie overnemen.
Vooraf had ik de plaat opgemeten en zo kwam ik tot de conclusie, dat ik hem voor het afdakje van de CBX kon gebruiken. Ik moest hem dan wel in drie gelijke delen slijpen. Die delen naast elkaar waren genoeg om het hele afdakje te bedekken. Alles leek mooi uit te komen. Per plaatje had ik drie pannen! Dus ik de slijptol erop gezet. Met veel lawaai sleep ik twee gelijke stukken van de plaat. Van drie pannen elk. Dacht ik, want toen ik ze bijeen pakte, bleek één plaatje te lang en één te kort! *&#!! Grrrr! Hoe kon dat nou gebeuren? Ik had al die tijd drie pannen in mijn hoofd. En toch heb ik een plaat op twee pannen doorgeslepen! En dat terwijl ik ongestoord bezig was. Of was ik wel gestoord? Het zal wel weer de leeftijd zijn.
Voor het maken van een nieuwe dakconstructie was ik nog even in de weer. Mijn hersenen werkten op volle toeren en vonden geen oplossing. Die kwam pas toen ik met Fenna aan het wandelen was en met mijn gedachte ergens anders was. Zo zie je maar weer. Het is net als zwanger worden. Als je er te veel mee bezig bent, wordt het niets. Toen ik de eerste plaat erop had geschroefd, bleek ie andersom te liggen! Nou, lekker hoor! Toen alle platen erop lagen, zag ik pas dat ze scheef wegliepen. Dus alles maar weer gelost en recht geschoven. En weer vastgezet.
Nieuw dakje
Het zeil heb ik als extra flap gebruikt, voor het geval dat de wind en nattigheid uit het oosten komt.
Al met al ben ik zo'n zes uur bezig geweest in de frisse buitenlucht met een karig zonnetje. Het had sneller gekund, maar wat maakt het uit? Maar nu ben ik wel tevreden. Ik wil alleen nog de randen afwerken. Het materiaal is vrij dun en heeft scherpe randen. En op een snee in mijn kop zit ik niet te wachten.