vrijdag 2 januari 2015

Mijn bioritme weggeknald

Zo'n Oudejaarsavond vergt nogal wat van mij. Ik zit nogal vastgebakken in een vast patroon van opstaan en naar bed gaan. Om die reden zien mijn weekenden er wat dat betreft eruit als doordeweekse dagen. Daarom had en heb ik geen enkel probleem met de maandag.
Als ik van dat vaste patroon afwijk, dan merk ik dat niet alleen de volgende dag, maar zelfs de dagen erna. De afgelopen maand ben ik twee keer na twee uur naar bed gegaan. Nou, dat heb ik geweten. Op dit moment ben ik dus nog niet in mijn normale doen. Dat zal nog een paar dagen duren. Mijn nachtrust is overigens uitstekend hoor. Heel geleidelijk kom ik weer in mijn gewone gevoelsstatus terug. Het is dus niet zo dat na een goede nachtrust ik weer de oude ben.
Soms word ik erom uitgelachen of reageert men schamper. Ik kan natuurlijk ook zo reageren op hun makken, maar dat vinden ze dan niet leuk. Ik houd het maar op onbegrip, onwetendheid en/of een gebrek aan inlevingsvermogen. Ik ben nu eenmaal iemand met een vast patroon van rusten en werken. Ik ben weliswaar niet autistisch en heb ook geen last van HDAD (ik ben anders opgevoed) toch is regelmaat is voor mij heel erg belangrijk.
Over wegknallen gesproken : het is hier behoorlijk schoon op straat. Men geeft gehoor aan de oproep om na het afsteken van het vuurwerk de boel op te ruimen. In Lelystad Haven ligt het in sommige gevallen de rest van het jaar gewoon op straat. Voor de deuren van de vervuilers. Maar zoals hier in Dronten kan het dus ook.