donderdag 15 januari 2015

Van de regen in de douche

in haar element

Yeah! In bad....!
Het was even droog. Ik wierp snel een blik op Buienradar. Die site beweerde dat het zo een halfuurtje zou blijven. Dus heb ik snel Fenna de riem omgedaan, haar bal gegrepen en naar buiten gerend.
Staan we net op het veld bij het bos, begint het weer te regenen! Voor ons geen spelbreker, dus gewoon samen doorgegaan met het balspel. En dus samen zeiknat geworden.
Weer thuis gekomen, de teef zeiknat met de tong uit de bek en ik alleen zeiknat, bedacht ik me opeens dat ik Fenna maar onder de douche zou doen. Haar loopsheid is inmiddels voorbij, maar ze heeft nog een bepaald geurtje. Althans, volgens bepaalde reuen. Om haar met dit weer in de plomp te gooien ging me wat te ver. En toch denk ik dat ze daar liever voor zou kiezen, dan een douchebeurt in de badkamer.
Ze liep gedwee met mij de badkamer in. Vooraf alles even opgeruimd wat niet nat mag worden, zoals kleedjes en handdoeken. Daarna een emmertje met shampoo verdund met water aangemaakt. Fenna keek met een ietwat verontwaardigde blik toe. Ik hield de temperatuur van het water op erg lauw. Omdat ze al zeiknat was, was ze snel door en door nat. Na een paar boenbeurten met de shampoo-oplossing, spoelde ik Fenna af. Al die tijd gedroeg ze zich erg rustig. Heel wat anders dan Zorro. Die had een hekel aan de badkamer en dus waste ik hem buiten in de tuin. Zorro was een bikkel, waar je de tuinslang op kon zetten. Dat maakte hem niets uit, hij gedroeg zich erg rustig.
Na het afdrogen met de hondenhanddoeken, zette ik de föhn op de schone teef. Ook dat vond ze geen probleem. Toen ze het washok uit mocht, begon ze als een dolle over de mat voor de deur te rollen en te schuren. Ik moest zelf nog even aan de bak, om de badkamer weer in het reine te krijgen.
Straks krijgt ze nog een föhn- en kambeurt, zodat ze vanavond droog weer de deur uit kan. Het ruikt hier in huis nu wel erg naar berkenshampoo.