zondag 11 januari 2015

Eten in het weekend

Over het algemeen genomen hebben we voor het weekend een redelijk vast patroon wat eten betreft. In de dagen ervoor is het aardappelen met groenten en een break op de woensdag. Die break kan pasta inhouden, maar ook iets met rijst. Anders wordt het wel heel erg saai.
Vrijdag is het frieten-dag. Vaak met groenten. Als het sla is (met tomaat, komkommer, uitje enz.), dan staat er ook een kommetje met tonijn of makreel uit een blikje op tafel. Lekker voor bij of door de sla.
Meestal vormen frikandellen de aanvulling uit de vleeshoek. En anders gebakken of gegrilde kip. Omdat op de vrijdag vaak meer eters zijn (+4), kan het zijn dat ik een pasta maak. Macaroni met ham en kaas (uit de oven, met zo'n knapperig laagje erop) of spaghetti met saus. Ik probeer het voor mezelf gemakkelijk en voor de eters lekker te maken.
we hebben eters...
De zaterdag eten we gemakkelijk. Vaak dankzij een pan soep en anders een portie shoarma. Min of meer een broodmaaltijd dus. Op de zondag is het steevast Indisch. Bami of nasi goreng met een extra gerecht, zoals kerry kip, rendang of babi ketjap. En anders een kleine rijsttafel : nasi putih(witte rijst) met sajoer, babi ketjap en een pittig gerecht (pepesan - hete vis-, ajam pedis -hete kip- of iets dergelijks). Op de zondag begin ik vroeg in de middag met koken. Dat kan dan in een rustig tempo en met alle plezier mijn culinaire ding doen. Ik geniet zo veel meer van het eten dan wanneer ik het direct van het fornuis via de eettafel moet verorberen.