zaterdag 31 januari 2015

Sneeuw ruimen


Vanmorgen, toen Fenna mij uitliet, zagen we een mooi wit landschap waarin de zon begon op te komen. Fenna was door het dolle en rende een groot aantal rondjes over het sneeuwwitte gazon. Voor haar was het goed dat er niet overal gestrooid is. Dat scheelt weer pijnlijke pootjes. De fietspaden hier zijn mooi schoon geveegd. Niet overal wordt sneeuw geruimd.
Normaal lopen ze de deur plat om hun ouders op een vervelende manier te controleren. Maar als het gesneeuwd heeft komt niemand om rond de woning van diezelfde ouders de boel sneeuwvrij te maken. Ergens ook weer logisch, want dat valt onder zorgzaam en/of respect.
Vorige keer heeft Sonja dat gedaan, dit keer ben ik aan de slag gegaan. Het is een zware klus hoor, want ik gebruik een sneeuwschuiver die van metaal is. Dat ding is zeer solide en heeft een dikke steel. Tussendoor heb ik een buurtbewoonster geholpen met het vervangen van haar wasmachine. Ik was niet alleen er was nog een sterke man aanwezig. Dat scheelde dus. Eerder deze week hebben we een wasdroger even verplaatst.
Sonja heeft de gewoonte om met slecht weer even zo hier en daar te vragen of mensen nog boodschappen nodig hebben. Het gaat dan om oudere mensen die slecht ter been zijn of andere fysieke klachten hebben.