dinsdag 20 januari 2015

Een studentenkamer in de verf


Zoals gezegd heb ik de nieuwe cv leidingen een likje verf gegeven. Ze vallen nu niet meer op bij de rest. Al kwastend kreeg ik de smaak te pakken. Vanmorgen besloot ik het blik verf van de Gamma aan te spreken. De zolderkamer van de student wachtte al een tijdje op een verfbeurt. Met name het kozijn van het dakvenster en de gordingen zagen er niet bepaald aantrekkelijk uit.
Zo op het oog leek het een eenvoudig karweitje. Maar de tijd doorbrengen staande op een huishoudtrap met smalle treden viel tegen.
Ik heb zowel de kwast als een roller gebruikt. Die lange gordingen heb ik gerold. Dat ging veel sneller dan met een kwast. De kwast heb ik voor de kleinere stukken gebruikt en om de aansluiting op wit geverfde delen mooi te krijgen.
Het blik meldde een kleur 'couleur locale Havanna bruin'. Niet brun, maar bruin dus. Dat komt meer voor : interessant doen met woorden uit een vreemde taal. Hij had van mij ook lever bruin kunnen heten. Maar dan blijft zo'n blik misschien langer in het schap staan.
Ik ben ruim 5 uur bezig geweest en ben het nu zat. Ik heb de boel opgeruimd (handig dat wegwerpspul) en gelijk maar even een stofzuiger door de studentenkamer gehaald. Ik bedoel maar : ik was toch al bezig.