vrijdag 2 januari 2015

Emma doet de spruitjes

'..kom me direct halen! Ze gaan spruitjes eten!..'

weer terug in de zak
Vanmorgen besloot opa een zak met spruitjes onder handen te nemen. De kleine Emma speelde op de grond en was direct ter plaatse. Terwijl opa de spruitjes een voor een schoonmaakte en in een pan mikte, begon Emma opa spontaan te helpen. Van de wal in de sloot weliswaar, maar dat mocht vooral haar pret niet drukken.
Emma nam schoongemaakte spruiten uit de pan en deed die weer terug in de zak. Waarschijnlijk met de bedoeling om te controleren of opa nog het verschil zou zien tussen een schoongemaakt en niet schoongemaakt spruitje. Dus gingen sommige spruitjes drie keer de pan in. Om opa's lenigheid en speurzin op de proef te stellen besloot Emma de schoongemaakte spruitjes her en der te verstoppen. Aldus verdwenen spruitjes in de lectuurbak, onder de tafel en onder de bank. Dus dat schoot niet echt op. Onder het schoonmaken ging Emma ook nog even met haar smartphone aan de gang. Maar ja, dat krijg je met een moderne spruit. Dus hield opa wijselijk zijn mond.
spruitjes verstoppen
Vanavond hebben we dus heerlijk spruitjes gegeten. Niet alle spruitjes, want Fenna vond na de maaltijd toch nog een groen kooltje onder de salontafel. Had opa toch zijn huiswerk niet goed gedaan.