donderdag 22 januari 2015

Kort Amerikaans

Volgens NSA klokkenluider Snowden is Nederland niets meer dan een vazal van de USA. Dat was mij en vele anderen al veel langer bekend. In WO2 heeft de VS samen met de UK vaak misbruik gemaakt van onze krijgsmacht. We mochten meedoen, maar dan wel onder bepaalde voorwaarden. Vaak zijn Nederlanders geofferd voor andere successen. De Slag in de Javazee is daar een bekend voorbeeld van. Toch zijn er mensen die onze vazalstatus bestrijden. Ik zeg hen : droom maar lekker verder.
Voor de zoveelste keer heeft de Amerikaanse politie een burger doodgeschoten. Ook al staat of zit men met de handen omhoog, dat is voor menige cop nog geen reden om niet te schieten. Het schijnt dat weinigen zich daar druk over maken. Immers, het slachtoffer was toch maar een zwarte en hij was bij de politie bekend.
Per jaar worden meer dan 500 Amerikanen door politiekogels om het leven gebracht. Als ik dat cijfer vergelijk met het aantal Amerikaanse doden door bijvoorbeeld ISIS (3) en de Ebola epidemie (2), dan vraag ik me af in hoeverre Amerika terecht met de buitenlandse problematiek bezig is.