maandag 26 januari 2015

Over nat en droog

Heeft Fenna mij net uitgelaten in de miezerige regen, gaat na thuiskomst de zon schijnen! Ach, het gebeurt mij wel meer hoor. Als ik de auto door de wasstraat heb gereden, gaat het niet veel later regenen. Mijn afdakjes waren ook op tijd klaar voor de sneeuw en regen. Ze doen het prima. Onder het grote afdak wordt Fenna nu drooggewreven, voordat ze naar binnen gaat. Dat scheelt ons veel dweilwerk.
Overigens ben ik wel blij met een paar dagen regen. Het spoelt al dat strooizout en de pekel  weg. Dat spul vreet de auto en de motorfiets aan. Dus weg ermee. Door het natte weer ben ik wel aan huis gebonden. Dus vanmorgen heb ik Sonja's fiets in de woonkamer geparkeerd. De versnelling moest wat gesteld worden.
We leggen eerst een stuk tapijt neer. Een soort loper. Daar overheen wordt een (groter) kleed gelegd, alvorens de fiets daarop te parkeren. Lekker sleutelen in de woonkamer, met muziek, een aangename temperatuur en een nieuwsgierige teef.
Ik hoop nog eens een foto te maken van mijn motor, als die in de woonkamer geparkeerd staat. Haha! Dat zou prachtig zijn!
Zoals het er nu voorstaat ga ik komend weekend de auto weer even afspuiten. Vooral aan de onderkant. Dat geeft mij weer een bevredigend gevoel. Al houd ik het dan niet droog.