woensdag 7 januari 2015

Druk, druk, druk

Vandaag hebben we een druk dagje achter de rug. Gisteravond heb ik even een aanhangwagen gereserveerd. Dat kan on line. Vanmorgen heb ik hem opgehaald.
Bleek de rechter richtingaanwijzer het niet te doen. Ook niet bij een andere kar. Dus ligt het aan mijn eigen contactdoos. Ik had geen zin en tijd om de boel in orde te maken. Dus ik heb de gok genomen.
Eerst naar de loods om daar wat opruimwerkzaamheden te plegen. De vorige keer hebben we een mooi luik gemaakt, zodat we de zware spullen naar boven en
beneden kunnen hijsen. Dus geen gesjouw meer over de trap. Terwijl ik boven de volle afvalbakken aan de takel bevestigde, ving Sonja de boel beneden op. Voor het gemak hadden we de aanhanger precies onder de takel geparkeerd. Daarna het afval weggebracht. Het was zo'n 15 km rijden en vanwege de kapotte contactdoos maakte ik zo min mogelijk bochten naar rechts.
Op de terugweg zijn we wat om gereden. We moesten nog iets ophalen in Nunspeet. Dus reden we een stuk over de A28, waar een politiewagen op de vluchtstrook stond te wachten. Hij haalde ons gelukkig in voordat we afslag 14 bereikten en ik de richtingaanwijzer in de stand rechtsaf moesten duwen. Onderweg zag ik dat een liter Euro 95 bijna 19 cent duurder is dan in Kampen. Gelukkig zijn er regelmatig afritten, die naar goedkopere tankstations leiden.
In Nunspeet hebben we een rol golfplaat en wat hout geladen. Inderdaad : voor het afdakje!
Leeg!
Weer terug in Dronten (het was inmiddels bijna 15.00 uur) hebben we eerst de lege speciekuipen weer in de loods gegooid. Daarna ging het richting Fenna, die thuis oppaste. Terwijl Sonja haar uitliet, loste ik de lading van de aanhangwagen en bracht hem vervolgens weer terug. De betaling verdween in een envelop door de brievenbus. Klaar! En zonder bekeuring. Op mijn takenlijstje komt 'contactdoos repareren' te staan.