woensdag 21 juni 2023

Zomer!

Voor deze oude jongeman is vandaag de zomer begonnen. Daar houd ik me nog steeds aan vast, ondanks al het gekrakeel rond het klimaat en het verschuiven van data van de seizoenstart.  Volgens Al Gore zouden we al jaren geleden flink onder water hebben gestaan. Maar ook hij heeft maar wat geroepen. Net als de groep die het iedere keer weer heeft over het vergaan van de wereld. Maar daar wordt nauwelijks naar geluisterd en vaak om gelachen. Gores gekochte klimatologen logen. Zo zijn er veel meer leugens omtrent ons klimaat. De lucht op aarde bevat gemiddeld zo'n 0,04% stikstof. Over dat deel van onze lucht maken mensen met hun gekochte wetenschappers zich druk om. Om meer volgers achter zich te krijgen wordt die 0.04% opgeblazen als zijnde een groot gevaar voor de mensheid. De aarde heeft stikstof hard nodig. Maar men wil die hoeveelheid afbouwen. Ergo : men wil van het groen en ons af. Het is maar net vanuit welke invalshoek men naar stikstof kijkt.
Volgens gekke Greta T moeten wij van als de sodemieter van de olie af. Zo niet, dan pleegt de mensheid zelfmoord. Kijk nou eens goed naar haar gezicht. Ze straalt toch zeker geen serieuze wijsheid uit?
Het is mij opgevallen, dat Greta met haar onzinnige beweringen niet naar de oliestaten afreist om daar kinderlijk boos de Arabieren de mantel uit te vegen. Dat doet ze niet, omdat ze weet wat haar dan kan gebeuren. Dan is haar leventje plots belangrijker dan dat van haar medemens en de mensheid in het algemeen. Tieners om mij heen roepen soms ook maar wat. Met mijn opleiding en ervaring glimlach ik dan maar. Ze weten veel minder dan ik. Als ik ook zo'n moderne opleiding had gehad, zou ik misschien ook erg onder de indruk zijn van mensen als Greta en Gore. Maar ja, ik ben daarom ook geen politicus geworden. Daar ben ik te slim en te nuchter voor.
Deze oude jongeman zegt : blijf kritisch en gebruik het gezond verstand. Goed voor het milieu. Het klimaat verandert, vanwege de stand van de aarde. We blijven thuis en gaan toch richting de tropen.