maandag 26 juni 2023

Daar gaan ze weer

Wie de situatie in Oekraïne en Rusland enigszins volgt, zal net als ik wat geglimlacht hebben bij het lezen / horen van het Nederlands nieuws over de muiterij. Men deed voorkomen, alsof er een revolutie was uitgebroken in Rusland. De Wagner groep stond als het ware al op de poorten van Moskou te beuken. Wishful thinking in combinatie met het nodige journalistieke opportunisme.
Terwijl verstandige mensen weten, dat het konvooi met zo'n 90 km / uur een afstand van ruim 1.000 km moest zien te overbruggen. Het konvooi werd al snel na vertrek aangevallen. Zelensky kreeg van Amerika direct de opdracht opnieuw een tegenoffensief te beginnen. Ook dat offensief werd binnen 2 dagen afgeslagen, met nog meer slachtoffers. Het wachten is op de algehele vernietiging van Oekraïne met dank aan de clowns Zelensky en Biden en hun maatjes.
Het is natuurlijk treurig, dat zo'n waanzinnige opdracht van Prigozjin een soort zelfmoordactie van de Wagner groep is. Hun commandant heeft zijn eigen huurlingen in de Russische val laten lopen. Ik verwacht dat Wit Rusland commandant Prigozjin aan Moskou zal uitleveren. Zijn ondergeschikten vallen onder het Befehl ist Befehl. Tenzij...