woensdag 28 juni 2023

Mannen, vaders

Mannen zijn heel anders dan vrouwen. Wat dat betreft is het vreemd om van elkaar te verwachten dat zij of hij net als de ander is. Vrouwen denken, voelen en doen anders dan mannen.
Veel vouwen vinden het leuk als ze een bosje bloemen krijgen. Die krijgen mannen alleen op hun eigen begrafenis. 😅Mannen werken veel minder met emoties en lossen problemen op. Mannen hebben zodoende minder problemen, zijn doelgericht en eerder tevreden met hun leven. Vaak tot grote ergernis van de vrouw, die beweert dat mannen het zo gemakkelijk hebben. Maar wat de man op zijn werk allemaal meemaakt en ondergaat, daar wordt aan voorbijgegaan.
Als mannen een salarisverhoging krijgen, denken zij aan hun gezin. Als vrouwen dat krijgen wordt de geachte om zonder man verder te gaan sterker. Er zijn vrouwen die denken dat een wereld zonder mannen beter af zou zijn. Volgens deze man, ontstaat er dan juist veel ellende vanwege allerlei ongemakken en sterft de mensheid uit. Zo'n gedacht is hetzelfde als die om afscheid te nemen van de fossiele brandstof. Een kwestie van even goed om je heen kijken en het gezond verstand gebruiken en niet het gevoel. Bijna alles wat je ziet en/of gebruikt is er dankzij die brandstof.
Ik hoorde een vrouw klagen over haar man. Ze vond dat hij als vader zijn kinderen te hard aanpakt. Ik vond het een mooi voorbeeld van hoe vrouwen / moeders vooral met emoties bezig zijn in plaats van de realiteit. Ze kreeg van een deskundige het volgend te horen. "Je bent toch getrouwd met je man omdat je van hem houdt en hoe die is (vrouw beaamt dat). Haar man is gedisciplineerd, houdt zich aan afspraken, zorgt voor het gezin en neemt tijd voor zijn gezin en zijn vrouw, aldus de vragenstelster.  De adviseur vervolgt : "Nu is hij vader en wil graag dat jullie zoontjes net zo zullen worden als hij. Maar dat vind jij dus niet oké." De vrouw lacht wat zenuwachtig en gaat weer zitten.
Mannen doen nu eenmaal anders dan vrouwen en andersom. Veel stellen zijn gescheiden, vanwege de conflicten over het opvoeden van hun kinderen. Van moeder hoeven de kids niets op te ruimen, krijgen hun zin als ze krokodillentranen huilen en mogen ze geen gevaarlijke dingen doen, zoals in een boom klimmen en van 2 meter hoog naar beneden springen. Moeders hanteren geen straffen, want ook dat is zielig. Van prutsen en ravotten worden het kind en z'n kleren vies en kan het 'gewond raken'. Dingen die mannen heel gewoon vinden. Zonder dat jongensgedoe van pa creëer je geen mannen, maar mietjes. Vandaar dat de regenboog vlag straks het Neerlands rood-wit-blauw zal gaan verdringen.
Mannen hebben ook zo hun behoeften om hun gevoelens te uiten. Maar die worden vaak negatief vertaald. Daarom zwijgen mannen liever als er weer eens een conflict is. Dan gaan ze liever aan een auto of motorfiets sleutelen. Want sleutelen aan de relatie omwille van de opvoeding van de kids is ongewenst. Wees blij met een man die als een vader voor de kinderen is.