woensdag 21 juni 2023

Risico's nemen

Als ik een besluit neem, kan het zijn dat er risico's aan verbonden zijn. Ik vind het daarom belangrijk vooraf te weten wat die risico's inhouden. No guts no glory gaat hierbij ook op. In het algemeen laat ik me niet snel afschrikken vanwege de risico's. Maar gaandeweg moest ik steeds meer rekening houden met mijn leeftijd. Ik kan beter niet meer in een boom klimmen of van het dak van een schuurtje springen. Het naar beneden suizen is geen probleem. Vooral het neerkomen is steeds problematischer geworden. Dus dat doe ik niet meer. Daarvan zijn de risico's veel te groot geworden.
Soms noemde men mij overmoedig, omdat ik bepaalde risico's wat ernst betreft lager inschatte dan zij. Ik repareer soms een wandcontactdoos zonder de stroom uit te schakelen. Dat is ook zo'n risico.
Criminelen uit het buitenland vinden het risico om in ons landje gepakt en gestraft te worden ook relatief klein. En als ze gestraft zouden worden, valt die straf in hun beleving reuze mee. Vanwege dat risico is Nederland een aantrekkelijk land voor criminele activiteiten.