dinsdag 20 juni 2023

Vandaag op de agenda

Vandaag ga ik een stukje bestrating aanleggen. Of beter : terugleggen. Gisteren heb ik een geul gegraven voor een dikke kabel. Die geul is weliswaar weer met zand gevuld, maar de klinkers staan nog op een stapel naast de woning. Dus ik begin als amateur-stratenmaker.
Als ik dan toch daar ben, dan ga ik in de loods wat orde op zaken stellen. Al was het maar in globale zin, door spullen alvast op de plek neer te zetten, waar ze later netjes in stellingen geplaatst zullen worden. Omdat daar sinds de verhuizing geregeld langs gelopen ben, weet ik in grote lijnen nog wat waar ligt. Van dat stukje herinnering kan ik dan gebruik van maken. Sinds mijn (korte termijn) geheugenverlies train ik dagelijks om mijn geheugen op peil te krijgen en te houden. Maar vanwege mijn leeftijd en wat definitieve schade zal hij nooit meer de oude worden.
Het kan zijn dat ik deze dag ook een begin maak met het vervangen van kapotte golfplaten op een afdak. De eerste klus is het verwijderen en afvoeren van de oude platen. Zoals het er nu voorstaat, ga ik daarna (niet per se vandaag) de nieuwe golfplaat op rol in opgerolde toestand op het kale dak leggen. Pas als ie daar goed ligt, maak ik de rol los. Dat lijkt me beter dan een uitgerolde rol van 3,50 x 4,00 meter op dat afdakje proberen te leggen. Dat moest ik bij onze overkapping wel doen, omdat de plaat in z'n geheel onder de dakgoot geschoven moest worden. In opgerolde of deels afgerolde toestand was dat niet mogelijk. Dat was dus een heel gedoe, want die rol was 2,50 x 6,00 meter groot.