zondag 25 juni 2023

Eerst omschakelen

Opvallend : wat een drukte om een verdwenen duikbootje met een paar decadente rijken, vergeleken met een bootje vol armen op de Middellandse Zee.
Toen ik hoorde dat het stel gisteren weer terug was van vakantie (inclusief souvenirs en een jetlag) en maandag weer aan het werk gaat, moest ik even aan onze eigen vakanties denken. In de tijd dat we met de kids op vakantie waren, keerden we meestal op de donderdag terug. Dat deed ik (ook) bewust, want dan had ik nog een lang weekend om over te schakelen. We hadden dan ook tijd genoeg om de kampeerspullen op te ruimen en de was te doen.
Vanwege vooral mijn dagritme, bleef ik op de zondagen het liefst thuis. Niet dat dat altijd het geval was hoor. We zijn ook weleens zondagavond thuis gekomen van een familiebezoekje of zo. Maar dat waren uitzonderingssituaties. De maandagen vormden voor mij nooit een naar begin van de werkweek.
Op het werk kwam ik bij verschillende bedrijven mensen tegen, die op de maandag vertelden dat ze gisteravond (de zondag dus), teruggekeerd waren van een vakantie in Frankrijk, Spanje of Italië. Dat is dus niets voor mij. Ik heb tijd nodig om om te schakelen naar het dagelijks ritme.