vrijdag 16 juni 2023

Polariseren

Een andere mening wordt niet meer gerespecteerd. Ofwel : de censuur en dictatuur groeien met de dag. Met als bijverschijnsel het tweedelen van de maatschappij. Hoewel de overheid zegt zich daartegen te verzetten, doet ze daar zelf graag aan mee. Met dit jaar als hoogtepunt een lintje voor zo'n haat zaaiende Esajas. Als men een eind wil maken aan racisme en discriminatie, stop dan eerst met het spreken erover. Trouwens, waarom zijn het telkens weer die mensen met een Afrikaanse achtergrond die het daarover hebben? Ik begin steeds meer een hekel aan die zeurpieten te krijgen. Het klinkt zo zwartgallig, maar aan de andere kant ook wel weer logisch dat het zo klinkt. Als ik het niet wil aanhoren, ben ik een blanke racist. Hetzelfde voor wat betreft het gender en homo gebeuren. Die worden net als het vega gedoe mij door de strot geduwd. Als ik ervan ga kotsen ben ik respectievelijk een homofoob, een dierenbeul en een gevaar voor milieu.
Als ik een ander mening heb over de klimaatverandering ben ik een klimaatontkenner. Terwijl ik mijn mening gebaseerd heb op die van andere deskundigen. Als ik voor vrede kies, ben ik een Poetin-lover. Hetzelfde als ik protesteer tegen de moordpartijen uitgevoerd door Amerika en zijn westerse vriendjes.
Als ik voor een rood licht stop, ben ik een rechts en dus gevaarlijk. Wat het feminisme betreft : ik heb nog geen wetsregel kunnen vinden, waaruit blijkt dat een man meer mag dan een vrouw. Als ik dat zeg, ben ik vrouwonvriendelijk.
Nadat ik veel gelezen heb over corona en de vaccins en diverse bloedonderzoeken, heb ik besloten me niet te laten vaccineren. Met gevolg dat ik als een potentiële moordenaar maatschappelijk weggezet en uitgesloten werd.
Laatst moest ik weer mijn grijze hoofd schudden. 'President' Joe Biden sprak tijdens een bijeenkomst van het journaille. Daar memoreerde hij o.a. de arrestaties van twee journalisten. Biden sprak toen onder meer journalistieke vrijheid en democratie (natuurlijk). Grappig, want ook in zijn Amerika heerst censuur en is er van democratie steeds minder te merken. Over het doodschieten van de Al Jazeera journalist wordt in het westen gezwegen.
Dit kabinet, dat zich graag democratisch noemt, wil anderen graag het zwijgen opleggen en hen aan banden leggen. Dat is om hun eigen domheden en leugens te verbloemen. Met gevolg dat er eerder sprake is van polariseren dan van cohesie creëren. Ook de VVD staat niet meer voor vrijheid en democratie. Die partij is al zwaar aangetast door linkse ideeën. Dat alles werkt agressie en geweld in de hand. Iets waar de overheden zelf verantwoordelijk zijn. En dus komt er uit dezelfde hoek een manifest tegen geweld en agressie. Hoe ongeloofwaardig is dat?